Bedre-Bolig

5 udgifter de fleste glemmer i budgettet ved boligkøb

Home  >>  Økonomi  >>  5 udgifter de fleste glemmer i budgettet ved boligkøb

Det skal gerne være en positiv oplevelse at flytte i nyt hus. Du får nye naboer, oplever et nyt område, og får lov til at lave et nyt hjem.

Det er desværre ikke den oplevelse de fleste har, da der ofte dukker flere regninger op end de fleste havde regnet med.

Det behøver ikke at være dig.

I denne artikel vil du lære om de 5 mest oversete udgifter ved køb af bolig, så du kan undgå at få en grim overraskelse.

Udgifter til finansiering af huset

Den første udgift, som folk ofte glemmer er omkostningerne til lånet. Selvom det kan virke banalt, så er der mange der glemmer at tage højde på finansieringsafgiften, når de kigger på hvad de har råd til. Alt efter hvor meget du skal låne så skal du lægge 4-8% til købsprisen.

 

Byggesagkyndig

Den anden udgift, som folk ofte glemmer er udgiften til en byggesagkyndig. Sælgeren er forpligtiget til at få inspiceret boligen, men det kan være en god ide at få en ufrivillig boligsagkyndig til at inspicere boligen. Prisen for en byggesagkyndig ligger normalt omkring 6.000 kr. – 8.000 kr.

 

Ny isolering

Den tredje udgift, som folk ofte glemmer er prisen for en ny isolering af huset. En af de ting som en ufrivillig byggesagkyndig ofte opdager er at huset skal have ny isolering. Hvis du skal have ny isolering i ydermuren, vil det ofte koste op mod 2.000 kr. pr m2 ydervæg der skal isoleres. Hvis du har købt en ny bolig, som den byggesagkyndige mener skal isoleres, kan det dog godt betale sig, da det nedsætter varmeregningen markant.

 

Tingløsningsafgift

Den fjerde udgift, som folk ofte glemmer er tingløsningsafgiften. Når du køber et nyt skal du tingløse boligen, for at boligen står i dit hjem. Afgiften for tingløsning af skødet er på 0,6 procent af købsprisen plus et fast gebyr på 1.660 kr.

Udover skødet, så er der også en tinglysningsafgift på dit realkreditlån og/eller boliglånet.

Afgiften på realkreditlånet er på 1,5% af lånebeløbet plus et gebyr på 1.660 kr.

Afgiften til et boliglån bliver normalt regnet ind i lånet, men det vil normalt give betyde at du skal betale 1-2% mere.

Boligadvokat

Den femte udgift, som folk ofte glemmer er udgiften til en boligadvokat. Medmindre du er udannet advokat, så vil du få brug for advokatbistand til skødeskrivning, rådgivning og gennemgang af kontrakter. Hvis du skal bruge en boligadvokat i Odense, København, Aarhus eller en anden storby vil prisen cirka ligge på 8000 kr. Hvis du vil se priserne hos en boligadvokat, så kan du klikke her.

 

Hvis ikke du er god til tal og regnskaber, så vil du få mere ud af at alliere dig med en revisor, som kan hjælpe dig med at lave et budget, hvor alle disse afgifter er medregnet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *