Bedre-Bolig

Varmepumpernes fordele – tjek dem ud her

Home  >>  Boligen  >>  Varmepumpernes fordele – tjek dem ud her

Varmepumper er blevet en bedre og bedre løsning hen over årene, men er du selv klar over hvilke fordele det giver at have en varmepumpe i din bolig? Hvis ikke, så kast et hurtigt blik over den nedenstående artikel, for så skulle du gerne blive væsentlig mere klog på varmepumper.

 

Luft-til-luft varmepumpe

En luft-til-luft varmepumpe giver dig en masse gode fordele. Denne varmepumpe egner sig godt til din bolig, hvis du har nogle meget høje varmeregninger. Disse halveres typisk ved brug af en luft-til-luft varmepumpe.

 

Særligt god til sommerhuset

Luft-til-luft varmepumper har evnen til at fungere som aircondition, i form af at de kan afkøle boligen. Derfor er en sådan varmepumpe meget fordelagtig, hvis du påtænker noget aircondition i dit sommerhus. En moderne luft-til-luft varmepumpe har også den fænomenale evne at filtrere pollen, støv og andre luftpartikler som kan give dig allergi og irritationer.

 

Overkommelig pris

Når man snakker priser for en luft-til-luft varmepumpe, så snakker man typisk i omfanget af 11.000 til 30.000 kroner. For mange kan det virke som en høj pris, men ift. varmepumpens funktioner og effektivitet, så er det meget fornuftig og retfærdig pris. Hvis du er ved at skifte fra gasfyr eller oliefyr, så plejer besparelsen på varmeregningen at være omkring 50 %.

 

Montering

En luft-til-luft varmepumpe gør installering og montering rigtig nemt. Det kan typisk opsættes i løbet af maksimalt én dag, ved hjælp af installatør, som helst bør autoriseret.

 

Luft-til-vand varmepumpe

Denne slags varmepumpe giver dig også en række fordele som du svært kan ignorere, hvis du aktivt leder efter de fordele. En luft-til-vand varmepumpe er yderst effektiv, når det handler om at varme boligen godt op.

 

Besparelse

En luft-til-vand varmepumpes største fordel er dens evne til at varme brugsvand op på. Der er få der kender til denne funktion og dens fordel, men ved at varmepumpen varmer brugsvand, har du mulighed for at spare rigtig mange penge i længden på den trælse varmeregning. Det samme gælder din samvittighed angående CO2 – udslippet mindskes også betydeligt.

 

Lydløs

Her er der tale om en varmepumpe som er rimelig lydløs ved indendørs brug. Dette skyldes, at varmepumpen benytter radiatornes eller varmerørenes vand. Hvis det er tilfældet, at du har nogle relativt nye varmerør eller radiatorer, så er varmepumpen tæt på lydløs.

 

Montering

Denne varmepumpe er meget simpel at installere og montere. Hvis du kender til installering og montering af luft-til-luft varmepumper, så er det relativt det samme. Forskellen her er, at en luft-til-vand varmepumpe skal kobles på samtlige radiatorer eller varmerør i dit hjem.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *