Bedre-Bolig

Varmepumpe som grøn energikilde

Home  >>  Boligen  >>  Varmepumpe som grøn energikilde

I dag går mange op i at vælge grønne energikilder og mindske CO2 udslippet. Står du og overvejer at skifte dit traditionelle oliefyr ud kan det være en god ide at undersøge om Toshiba varmepumper kunne være en mulighed. Især hvis du samtidig gerne vil vælge en grøn løsning. En varmepumpe udnytter naturens naturlige varmekilder, som solen som den omdanner til energi. Ca. ¾ dele af varme og opvarmning af vand foregår via solen og den sidste ¼ del via traditionelle måder.

Toshiba varmepumper er især velegnede til huse, der er isoleret, da der derved ikke slipper så meget varme ud af huset.

Der er ikke en standard løsning når det drejer sig om at vælge en varmepumpe, dog anbefales det at der vælges en kvalitetsvarmepumpe. Dels vil den larme mindre til glæde for dig og dine omgivelser, men på sigt vil den højere pris tjene sig selv ind, da den er billigere i drift.

5 Facts om luft til luft varmepumper

Her kommer der 5 facts når det kommer til luft-luft varmpumpe.

  • Et hus, hvis primære opvarmningsmetode er el-radiatorer, vil med fordel kunne skifte til en luft til luft varmepumpe med store økonomiske besparelser. Alt afhængig af varmepumpens kvalitet og varmefordelingen. Den kan også bruges som supplement til centralvarme, på samme måde som en brændeovn.
  • Kvaliteten af varmepumpen

Kvaliteten af varmepumpen måles i SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) og den viser varmepumpens årsvirkningsgrad. Tallet viser, hvor meget varme, der kommer ud af en kW strøm. For at være en god luft til luft Toshiba varmepumpe skal SCOP være over 5. Det betyder at 1 kW el bliver til 5 kW varme. Til sammenligning skal en el-radiator bruge 1 kW el til at producere 1 kW varme.

SCOP på over 5 giver den højeste energiklasse. Den dårligste energiklasse er A. En varmepumpe i højeste energikasse koster lidt mere i indkøb, men vil hurtig have tjent sig selv ind.

  • Larmer Toshiba varmepumper?

Toshiba varmepumper, især de billigere kan godt larme en smule og være til gene for både dig selv og dine naboer. Der udvikles på nuværende tidspunkt meget på at finde en løsning på lyddelen. Der findes også kasser du kan stille varmepumpen ind i som vil tage en del af støjen. Du skal tjekke varmepumpens decibel. Det er udedelen du skal kigge på. Det kan være en god ide inden du anskaffer dig en varmepumpe at besøge et hus, der allerede har en varmepumpe monteret og se om du kan leve med støjen.

  • Er en varmepumpe nok, når det er meget koldt?

Det er vigtigt at din varmepumpe er god nok til at varme dit hjem op på en frostkold vinternat. For at tjekke om din varmepumpe er god nok skal du kigge efter varmeeffekten, kW, ved forskellige temperaturer. Jo højere en effekt varmepumpen har, jo bedre er den. Husk at sammenligne med andre varmepumper. Især lige omkring frysepunktet er vigtigt at undersøge.

  • Indbygget WiFI i varmepumpen

Mange varmepumper har indbygget WiFi, så den kan reguleres via mobilen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *