Bedre-Bolig

Sørg for, at alt ved din bolig er i orden

Home  >>  Boligen  >>  Sørg for, at alt ved din bolig er i orden

Noget, langt de fleste boligejere er meget interesserede i er, at deres bolig er i orden. Altså at alt er, som det skal være. Det kan for eksempel være boligens stand, om boligen er sikret mod eventuelle oversvømmelser, hvis du bor tæt på vandet og den slags. Det er trods alt dit hjem, og altså det sted i verden, du bruger mest tid. Så derfor vil de fleste naturligvis sikre sig, at det hele er, som det skal være. Det er nemlig dejligt betryggende at vide.

Har din bolig PCB-holdige materialer?

En hel del boliger har byggematerialer, der indeholder PCB. For eksempel PCB fuger. PCB er et industrielt, giftigt stof, der i dag er forbudt – du kan se en PCB guide her. Men det var det altså ikke i perioden 1950 til 1977. Har du en fornemmelse af, at dette måske er gældende for dit hus, bør du undersøge sagen nærmere. Bliv klogere på PCB fuger her. Det er ikke nogen rar tanke at have i hovedet, at dette måske gælder for dit hjem. Så for en sikkerheds skyld er det en god ide at få det checket. For man ved jo aldrig

Bor du i en nyere bolig, er der naturligvis ingen grund til bekymring. Men der er rigtig mange gamle huse i Danmark. Og det betyder jo, at der er en risiko for, at nogle af husene kan have PCB-holdige materialer. Udover dette, er der naturligvis også meget andet, du kan holde øje med. Skimmelsvamp er et andet godt eksempel på noget, ingen har lyst til at leve med. Men den slags bliver ofte opdaget og gjort noget ved jo. For der er jo en masse hjælp at hente, hvis der er behov for det.

Måske trænger din bolig bare til noget nyt

Heldigvis for mange, fejler deres bolig intet. Den kan derimod trænge til noget nyt, hvis du føler et behov for det. Det kan jo være en omgang maling i køkken, stue eller måske på facaden. Det kan også være en større renovering. Nogle føler, at de trænger til nyt køkken, mens andre gerne vil have et boblebad på badeværelset. Der er også nogle, der vælger at gøre kælderen beboelig. For ofte har folk god plads i deres kælder. Det er bare med at sørge for, at man kan bo der, før I får lavet et gæste- eller børneværelse.

Lige meget hvad det er, du trænger til, er det bare med at springe ud i det. Det skader jo aldrig at få et uopfordret tilbud fra et firma. Så kan du jo selv vurdere, om budgettet er til det. Har du for eksempel en vision for dit køkken, er det meget svært ikke at gå og tænke på det. For når først man har ideen, er den nemlig svær at lægge på hylden igen. Det kan godt være, at du skal spare op i noget tid. Det kan være et halvt år eller måske to år. Men går du og drømmer om noget nyt, er det værd at vente på det.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *