Bedre-Bolig

Skal du flytte?

Home  >>  Boligen  >>  Skal du flytte?

Hvad skal der egentligt være styr på, når man skal flytte. At flytte kan have mange følelser og betydninger med sig. Skal du flytte hjemmefra, sammen med gode venner/veninder, sammen med en kæreste, fra en kæreste eller ind i din første lejlighed? Det er meget forskelligt, om en flytning er noget, som bare skal overstås/noget som man bare gør, eller om der er en lykke med det.

Her er xx gode råd til din (kommende) flytning:

#1 Opsigelse og ny lejlighed

Før du kan komme i gang med flytning, skal du selvfølgelig have sagt din gamle lejlighed op, hvis det er nødvendigt. Der udover så skulle du også gerne have et nyt sted at flytte hen.

 

#2 Nedpakning, rengøring og flytteeftersyn

Det kedeligste ved en flytning er altid nedpakningen og rengøringen. Alt efter hvor længe, at du har boet der, så vil der være en masse ting, som du absolut ikke har brug for. Vi skraber til os i løbet af årene, og vi har absolut ingen idé om alt det, som vi egentligt ejer.

Hvor meget du vil gøre ud af fraflytningen, er egentligt op til dig. Der kan være mange penge at spare, hvis du vurderer, at du har tid og mulighed for at gøre det hele mere eller mindre selv.

 

#3 Det kedelige og praktiske

Du skal huske at oplyse din adresse til dem, som kunne få brug for at kende den. Du skal altså registrere din flytning hos Folkeregisteret, postnord, din arbejdsgiver/skole, banken, tandlægen, lægen og diverse steder hvor, at du har abonnement.
Der udover så skal du måske ind hos skat.dk og ændre din adresse også, så dit kørselsfradrag følger med.

#4 Indflyttersyn og udpakning

Det her er derimod rigtig sjovt. Måske ikke altid, når du skal samle møbler, og ikke kan finde dine ting i kaos og kasser. Men det er hyggeligt at gå og se sit hjem tage form. Måske har du en masse med fra dit tidligere hjem, måske mangler du en hel del. Læs mere her, hvis du ønsker at se alle de muligheder, som du kunne have med dit nye hjem.

 

#5 Dit, mit og vores

Medmindre du flytter alene, så er der tit nogle ting, som der skal tages stilling til og som skal udvælges.

Hvordan at I vælger at gøre det, er fuldstændig op til jer. Det handler i bund og grund bare om, at I skal føle jer hjemme begge to eller alle sammen. Det må gerne være 90/10 i forhold til ejerforholdene, hvis alle føler sig tilpas i det, og har de samme krav.

 

#6 Boligstøtte, licens og forsikringer

Det er ret vigtigt at I ret hurtigt sørger for at anskaffe jer forsikringer. En flytning er dyr nok i forvejen, og det ville være noget rod, hvis I pludselig stod i en situation hvor, at I skulle bruge en forsikring, som I ikke liiiige havde fået tegnet i jeres flytte kaos.

Derudover så skal i afmelde og gentilmelde jeres boligstøtte og licenser fra gamle adresser.

 

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *