Bedre-Bolig

Skab rustik i hjemmet med flotte Terracotta havekrukker

Home  >>  Boligen  >>  Skab rustik i hjemmet med flotte Terracotta havekrukker

Den skandinaviske, minimalistiske stil har efterhånden fået konkurrence af det rustikke. Det kommer blandt andet til udtryk i de mange rustne skilte, som er blevet yderst populære, ligesom lamper og andet pynt gerne må være retro og rustikt. Det rustikke er også et godt supplement til den ellers kølige stil, som den skandinaviske stil er med sine hvide eller afdæmpede farver og rene linjer.

Hvad er Terracotta havekrukker?

Terracotta havekrukker er mere eller mindre den ældste type af krukker, som vi kender og bruger i dag. De er også den mest naturlige form for krukker og helt klart et bedre alternativ til plastik krukkerne, som der også findes mange af i dag. Disse krukker er lavet af lerjord, som er formet og opvarmet til over 900 grader. Det giver dem et naturligt og rustikt look, hvor det er naturens farver, der spiller ind.

Krukkerne er typisk brune i forskellige nuancer, beige eller hvide. Dette afhænger af den type ler, som de er lavet af. Man kan derfor også få denne type krukker, hvor samme krukke har flere nuancer. Det giver et rigtig godt farvespil og fremmer det naturlige look, hvor man rigtig kan se, at et af naturens elementer spiller ind.

Krukkerne blev i starten lavet i Italien og i det gamle Grækenland. Derfor forbinder mange deres look med sydlige stemninger. Dette giver god mening, da der findes rigtig mange af dem på de sydlige breddegrader. Nu til dags er alle dog ikke produceret i Italien, men de er alle inspireret af den gamle kultur, som også var til stede i det gamle Romerrige. Man kan derfor sige, at der også knytter sig en del historie til denne type af krukker.

Terracotta havekrukker er en slags allround krukke. Den kan bruges både inde og ude. Det eneste man skal huske på, på vores breddegrader, det er at frostsikre dem, hvis de skal stå udenfor om vinteren. Man kan nemlig risikerer at de ellers frostspringer. Selve krukkerne er ikke særlig tunge, hvilket gør dem lette at flytte rundt med, hvis man gerne vil have lidt forandring.

De er exceptionelle som pynt i stuer, entreer, udestuer, terrassen og haven. Her kan man eksempelvis sætte en gruppe af dem sammen og plante sine yndlingsblomster heri. De pryder flot både alene og i grupper.

Sådan planter du i Terracotta havekrukker

Mange laver den fejl, når de sætter planter i krukker, at de vælger en for lille krukke til for store planter. Man skal tage en vurdering af, hvor stor planten bliver, når man sætter den i, så den har god plads til at vokse, uden man skal til at have fat i en ny krukke. Man kan også sagtens plante flere små planter i samme krukke, blot der er plads til, at de kan vokse.

De naturlige og flotte Terracotta havekrukker kan købes online herhjemme i Danmark. Man behøver derfor ikke at lede en hel masse efter dem. De er en meget populær pyntegenstand til de danske hjem.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *