Bedre-Bolig

Sådan får du lavet en tilstandsrapport – godt og billigt

Home  >>  Boligen  >>  Sådan får du lavet en tilstandsrapport – godt og billigt

Skal du til at sælge en bolig? Så er en tilstandsrapport alfa omega. Med en tilstandsrapport, kan dine købere se hvordan boligens tilstand egentlig er – set ud fra en professionel vurdering. På den måde kan man undgå ubehagelige overraskelser mellem sælger og køber.

En tilstandsbolig er i grunden frivillig, og alligevel vælger langt de fleste at få den lavet. Der kan nemlig være mange ting at overveje og tage stilling til, når man skal købe en bolig. Alligevel vil du selvfølgelig gerne have din boligs tilstandsrapport, til at være som billig som overhovedet mulig. Læs derfor videre, og lær hvordan du kan få lavet din tilstandsrapport både godt og billigt.

Hvad er en tilstandsrapport egentlig?

En tilstandsrapport er en rapport, som beskriver en bygnings faktiske tilstand. Hvordan bygningen fysisk er i stand, og en sammenligning af andre bygninger af samme type og alder. Det er et skriftligt dokument, som bliver skrevet af en sagkyndig som har kigget grundigt på bygningen.

Langt størstedelen af bolighandler i Danmark, involverer en tilstandsrapport, også selvom det kun er frivilligt. Dette gør man dog alligevel, for at undgå eventuelle ubehagelige overraskelser. Der kan desuden både udarbejdes en tilstandsrapport for parcelhuse, sommerhuse og ejerlejligheder.

Sådan får du en billig tilstandsrapport

Det er faktisk billigere at få lavet en tilstandsrapport, end de fleste lige går og tror. Først og fremmest er det dog vigtigt at vide, at for at din tilstandsrapport kan være gyldig, skal den være udarbejdet af en uddannet bygningssagkyndig. Du kan dog finde gratis hjemmesider, hvor du kan få rådgivning og sammenligninger af de forskellige tilbud om tilstandsrapporter. Gør brug af de gratis råd, som du kan få via nettet.

En tilstandsrapport ligger typisk mellem 4000 – 10.000 kr., og afhænger af bygningens størrelse og alder.

  Gør din bolig i stand

Inden du skal have din bolig kigget på af en bygningssagkyndig, kan det betale sig, at det æstetiske er på sin plads. Sørg derfor for, at din bolig er opryddet, smuk og på sin plads. På den måde er der ikke noget i billedet som kan forstyrre.

Har du en helt særlig indretningsstil, så sørg for at den kommer til udtryk. Dette kan nemlig også til tider understrege boligens charme. Bor du fx i en gammel lejlighed, kan du understrege charmen ved det gamle, ved at have en rustik og romantisk indretningsstil. Dette kan sætte prikken over i’et, hvis en bygningssagkyndig skal ud og kigge på netop din bolig.

Det er altid vigtigt, at tingene ser æstetisk godt ud. Dog er det også rart, at have en professionel ud, og bedømme tingenes reelle tilstand. På den måde kan køberen også få en ide om, hvordan boligens tilstands kommer til at være om 10 år.

Det kan derfor sagtens betale sig at investere i en tilstandsrapport. En tilstandsrapport er frivillig, men både sælger og køber gør sig selv en tjeneste, ved at få den i hus. Denne rapport gør nemlig, at der ikke opstår misforståelser.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *