Bedre-Bolig

Sådan dækker du dit bord til den perfekte julefrokost

Home  >>  Boligen  >>  Sådan dækker du dit bord til den perfekte julefrokost

Julen står snart for døren, udover den skønne julemad, julegaverne og samvær med familien, så betyder det sikkert også, at du skal deltage i en julefrokost eller to. Måske skal du endda selv være vært for én – og dermed er det ikke kun maden du skal stå for, men du skal også sikre dig, at borddækningen er i orden til begivenheden. I denne artikel kan du finde gode tips til at dække op til den perfekte julefrokost.

Den røde farve kendetegner julen – og din julefrokost!

Hver sæson eller begivenhed har ofte sin egen farve – og julen er skam ikke en undtagelse. Juletiden forbinder vi ofte med farven rød som et gennemgående tema
.
Den røde farve signalerer glæde, samvær og hyggelige stunder med familie og venner i juletiden. Derfor er det en oplagt farve at benytte sig af, når du skal pynte op til din julefrokost – specielt når julen ligeledes er hjerternes fest.

Udover rød, kan farver som hvid og grøn også benyttes. Eksempelvis kan du fremhæve den røde farve ved at bruge en flot og elegant rød borddug.

For at din borddækning skal variere, specielt med andre farver, så kan du benytte dig af minimalistiske hvide tallerkener og jule-inspirerede grønne servietter. Udover det nødvendige service, så kan du også pynte op og dekorere med f.eks. små julegaver, flotte røde lys, grankogler eller andre små pynteting som du finder oplagt til en julefrokost – kun din fantasi sætter grænser!

Skab glæde blandt gæsterne til julefrokosten

Eftersom at du i forvejen er blevet udpeget som vært til julefrokosten på grund af dine madkunstskaber i køkkenet, så kan du også score ekstra point ved at have en fantastisk flot borddækning til julefrokosten. Afhængig af hvordan du har valgt at tilrettelægge aftenens menu, så kræver det også at borddækningen er nøje tilrettelagt.

Hvis du er typen som går op i design og æstetik i hjemmet, specielt i forbindelse med en julefrokost, og samtidig mangler nye tallerkener, bordduge eller andet, så bør du tage et kig forbi Georg Jensen Damask. Hos dem kan du finde alt hvad du har brug for, specielt hvis du ønsker at forkæle dine gæster med en fantastisk julefrokost – både mad, men også design-mæssigt.

Julemaden og borddækning går hånd i hånd

Folk har ofte forskellige måder at pynte op og anrette en julefrokost på. Nogle ser en julefrokost som et tag-selv-bord, mens andre foretrækker at anrette det efter portioner – ligesom når du er på restaurant.

Hvis du vælger at anrette maden efter portioner, så skal du også være opmærksom på, at du anrette dit bord med mere service. Du skal i dette tilfælde anrette med flere tallerkener, ekstra bestik og glas. Derfor skal du huske at der er et samspil mellem maden, og hvordan du dækker op til din julefrokost.

I forlængelse med disse tre gode råd til den perfekte julefrokost, så skal du også huske at afsætte den nødvendige forberedelsestid til både borddækning, men også madlavningen.

At være vært for en julefrokost kan ofte være stressende, så det er derfor helt oplagt at afsætte den nødvendige tid til begivenheden. Udover tiden, er det også en god idé at lave en huskeliste på ting du enten mangler, eller skal huske, inden du skal være vært.

Med disse tre tips til at afholde den perfekte julefrokost, kan du ikke undgå at skabe glæde blandt dine gæster. Held og lykke!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *