Bedre-Bolig

Påsken kommer: Brug denne påske på at male din stue

Home  >>  Boligen  >>  Påsken kommer: Brug denne påske på at male din stue

Påsken er lige om hjørnet, og det betyder, at de fleste lige har et par ekstra fridage. Har du også fri i påsken? Så kan du jo benytte muligheden til at få malet dine gamle vægge i din stue. Lyder dette som en god ide, så læs her 5 gode tips til, når du skal male din stue.

Tip nr. 1 rengør væggene grundigt, inden du begynder

Når du skal til at male dine vægge i stuen, så er det en god ide, hvis du inden du går i gang, vasker dine vægge grundigt. Dette kan gøres med sæbevand og en klud, og vil hjælpe dig med at få et langt bedre resultat, som i sidste ende også holder meget længere.

Tip nr. 2 køb den rigtige maling

Maling er ikke bare maling. Det er vigtigt, at du finder en maling i god kvalitet, så dine vægge holder sig flotte i mange år. Med en maling i god kvalitet, slipper du også for at skulle male væggene alt for mange gange. Men en god kvalitets maling kan du nøjes med at give dem 2 lag.

Kvalitets maling behøver ikke koste det hvide ud af øjnene. Hos Maler Maling kan du købe maling i god kvalitet til billige priser. Klik her hvis du vil se hele deres udvalg af billig vægmaling.

Tip nr. 3 flyt dine møbler og sæt afdækningstape på gulv og loft

Inden du starter på malingen, skal du huske at enten fjerne dine møbler, eller hvis du ikke har andre steder at stille dem, kan du i hvert fald dække dem af med plastik. Udover af afdække dine møbler, kan det også være en god ide, hvis du dækker dit gulv af og sætter afdækningstape i dit loft, så disse ikke får maling på sig.

Tip nr. 4 mal ikke i mørke

Rigtig mange laver den klassiske fejl, hvor de går hele dagen og gør klar til at de skal male, ved at dække møblerne af, sætter afdækningstape op osv. og så når de endelig går i gang med at male, så er solen gået ned. Hvis du maler i mørke, er der en stor chance for at dit resultat ikke vil blive ligeså pænt som hvis du maler din stue om dagen, hvor du har dagslys til at kunne se hvad du laver.

Det der sker når man maler i mørke, er at du måske ikke helt kan se hvor du har malet og hvor du mangler at male. Derfor vil der være steder på dine vægge, som ikke har fået ligeså meget maling som andre steder.

Tip nr. 5 husk at få frisk luft

Alt efter hvor stor din stue er, så kan du efter du har gået og malet et par timer, godt blive lidt ør i hoved, hvis du går og indånder alle de maler dampe som malingen udløser. Det er derfor meget vigtigt at du mindst en gang i timen lige går ud og trækker noget frisk luft.

Ved at læse ovenstående, er du nu forhåbentlig 100% klar, til at bruge påskeferien på, at give din stue en makeover.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *