Bedre-Bolig

Overvejer du en trappelift – her får du svar på de gængse spørgsmål

Home  >>  Boligen  >>  Overvejer du en trappelift – her får du svar på de gængse spørgsmål

Er det blevet en udfordring at komme op på husets førstesal? Måske overvejer du at flytte soveværelset nedenunder, og blot undlade at bruge de rum der er ovenpå.

Men du har faktisk også muligheden for at få installeret en trappelift? Men er det ikke dyrt? Og er det overhovedet noget for dig? Det kan være nogle af de spørgsmål du sidder med hvis du overvejer en trappelift.

Her i artiklen kan du få svar på nogle af dine spørgsmål

Er det en dyr løsning?

Lad os starte med det første som de fleste overvejer, nemlig økonomien. Er en trappelift en dyr løsning?

Det er selvfølgelig et relativt spørgsmål der afhænger af flere ting. Hvis du sammenligner investeringen på en trappelift med at alternativet er at flytte, så er det faktisk ikke en dyr løsning.

Uanset om du ejer eller lejer din bolig, så er det en bekostelig affære at flytte, især hvis du ikke selv kan hjælpe til. En trappelift kan fås til ca. 20.000-30.000 kr. hvilket ofte vil være det halve af hvad du skal bruge på en flytning

Er det ikke en klodset løsning?

Når du tænker på en trappelift, så ser du måske en stor klodset tingest for dig, der larmer, kører langsomt, og fylder en helt masse. Sådan er det langt fra. Trappelifte er i dag topmoderne, og fås i mange forskellige designs. Den kan tilpasses dit hjem og udseendet af trappen.

 

En trappelift der er slået sammen fylder under 40 cm, og den kører stort set lydløst op og ned.

Kan jeg få en trappelift til min trappe?

Måske har din trappe et eller flere sving, et skarpt hjørne eller det er en smal og stejl trappe. Uanset hvad, så kan du faktisk få en trappelift der passer.

Det eneste der skal tilpasses er skinnerne, og er din trappe lige så kan du få en standardløsning.

Jo flere tilpasninger der skal laves, jo højere bliver prisen selvfølgelig, men det er på ingen måde umuligt at få en trappelift der passer til din trappe.

Hvad med udendørs trapper?

Om vinteren især, så kan udendørs trapper være en udfordring. Hvis der er vådt og glat, og man er dårligt gående så stiger risikoen for faldulykker.

Men du kan faktisk også få trappelifte til udendørs trapper. De kan sagtens holde til vejr og vind, og det er en god løsning, også selvom du kun har brug for trappeliften nogen gange.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.