Bedre-Bolig

Indret et personligt soveværelse til din søvn

Home  >>  Boligen  >>  Indret et personligt soveværelse til din søvn

Indretningen af dit soveværelse har kæmpe betydning for, hvor godt du sover om natten. Det er derfor et af de vigtigste rum at fokusere på, når du skal indrette din bolig. I denne artikel kommer vi med vores gode råd til, hvordan du skal indrette dit soveværelse.

 

Vælg den rigtige seng

I soveværelset er sengen selvfølgelig det vigtigste møbel. Derfor skal du som det første vælge den helt rigtige seng, da den danner basis for hele dit soveværelse.

Når du skal vælge sengen, er det især vigtigt at fokusere på at vælge en madras, der passer til, hvordan du sover om natten.

Der er forskellige madrasser der passer til om du sover på siden, ryggen eller maven, og det er vigtigt at vælge den rigtige madras for at din søvn er optimalt. Hos forskellige møbelhuse kan du få vejledning til valg af den rigtige madras.

Til sengen hører selvfølgelig også pude og dyne. Her skal du tænke over hvor tyk en dyne du skal have, samt hvilken slags pude. Til valg af pude er det igen hvordan du ligger, når du sover der har en afgørende betydning.

 

Få styr på belysningen

Når du har fået styr på sengen og placeret den i soveværelset er det tid til at kigge på belysningen. Belysningen spiller en kæmpe rolle for dine muligheder for at kunne sove godt.

Du skal derfor have forskellige lysmuligheder i dit soveværelse.

Der skal både være mulighed for at mørklægge soveværelset helt, være behageligt lys til om aftnen og godt lys til i løbet af dagen.

Som det første skal du derfor have mørklægningsgardiner til vinduerne, så du kan sove selvom det er lyst. Herefter er det en god idé at have en svag lampe til om aftenen, så du kan have lidt lys i soveværelset uden at lyse hele rummet op.

Det er vigtigt at have for at du ikke bliver holdt vågen af skarpt lys om aftenen.

Og så skal der selvfølgelig også være en lampe der lyse hele rummet op, som du kan bruge om dagen.

Det kræver derfor lidt forskelligt belysning for at dit soveværelse har de nødvendige funktioner.

 

Gør soveværelset personligt

Som det sidste skal du også tænke over, hvordan du gør dit soveværelse personligt. Det handler især om dekoration.

Soveværelset skal være personligt for at du har de bedste muligheder for at slappe af, når du er hjemme. Du skal kunne koble af fra hverdagen og her er et personligt soveværelse det vigtigste.

Det er fx en god idé at tænke over, om du bedst kan lide en enkel indretning med få farver eller gerne vil have blomster på væggene?

Her spiller dekorationen i dit soveværelse i høj grad ind. Dekoration kan være mange forskelglie ting, Når du skal vælge sengetøj skal det fx passe til resten af soveværelset ligesom lagen. Hvis du mangler sengetøj eller lagner til dit soveværelse kan du kigge her, hvor du kan finde lagner og sengetøj i høj kvalitet.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *