Bedre-Bolig

Indret dit hjem med træ

Home  >>  Tips & tricks  >>  Indret dit hjem med træ

Naturmaterialer af træ er oftest forbundet med æstetiske hjem. Måske slet ikke så mærkeligt, idet at naturen er opløftende at være i på mange måder. At trække træ elementer ind i sit hjem skaber en afslappende ro, hvilket mange mennesker ynder og sætter stor pris på.

Gør det selv

Er du kreativ anlagt eller søger en hobby, som er genfundet igen af mange mennesker, så se mere om trædrejning og lær mere om Hope Woodturnering her.

Du kan faktisk selv skabe unikke ting af træ til dit hjem. Alt fra tallerkner, lysestager, skåle, fade m.m. Måske du selv ligger inde med ideer til egne spændende møbler.

Træ er dertil smukt med dets årer, som fortæller en historie. Har du ikke erfaring med trædrejning, så start i det små og sæt dig nogle mål. Husk at øvelse gør mester.

Simple living

Måske du er inspireret af konceptet simple living, hvor genbrug indtænkes til spændende og anderledes møbler m.m. Hjem som fremstår unikke, fordi de ikke ligner alle andres hjem.

Her går trædrejning rigtig godt i spænd, fordi træ kan genbruges i stedet for at blive smidt ud. Det gør dertil, at man tænker hensyn til miljøet ind, som mange mennesker værdsætter.

Det rette værktøj til trædrejning

Det er ikke hvem som helst, som står bag Hope Woodturning’s produkter til trædrejning. Simon Hope har arbejdet med træ i næsten 40 år og er specielt kendt for sine skotske piber af høj kvalitet, som mange piberyger ynder verden over.

Han demonstrerer ligeledes sit håndværk ved at rejse rundt, med de unikke erfaringer om fremstilling og rette værktøj til trædrejning. Disse specialiserede produkter sælges i dag til trædrejer, som ligesom Simon ved, at træet ikke skaber smukke ting alene. Det kræver præcision udover at anvende det rette værktøj.

Trædrejning som hobby

Trædrejning som alle andre hobbyer kræver tid og øvelse. Man bliver oftest ikke god til noget uden træning, men har man anlæg og interesse for det, så er der oftest grobund for, at noget unikt kan skabes gennem tiden. Så prøv forskelligt træ af og se hvad der falder i din smag.

Det er oftest noget man selv er glad for, som vinder indpas, hvis man dertil tænker i forretning. Måske der findes et kursus, som du kan deltage i. Hvor du kan udveksle erfaringer med andre trædrejere, som måske allerede er dygtige inden for håndværket.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.