Bedre-Bolig

Hvilket kæledyr skal du vælge?

Home  >>  Boligen  >>  Hvilket kæledyr skal du vælge?

En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at ca. 880.000 familier holder et eller flere kæledyr. De fleste vil gerne have et kæledyr, så de kan have noget at komme hjem til efter skole og arbejde, men også bare fordi det giver en god atmosfære i et hjem med liv. Men det kan være svært at vide, hvilket kæledyr, der passer til sin familiesammensætning, og det vil vi hjælpe med at klargøre i denne artikel.

Til den travle karriereorienteret familie

Hvis i er en familie, hvor der er fuld skrue på karrieren og i ikke har særlig meget tid hjemme, vil en kat være et godt kæledyr til jeres familie. Det gode ved at have en kat som kæledyr er, at den groft sagt passer lidt sig selv. Det vigtigste er, at man er hjemme til at give den mad og omsorg en gang i mellem, men den har intet i mod at være ude en hel dag, tværtimod. Desuden er katte meget kærlige og lettilgængeligt væsener, og det er derfor meget nemt at knytte et tæt bånd til dem.

Til friluftsfamilien med fritid

Hvis i er en familie, der elsker at være udenfor og bruge naturen aktivt, vil en hund være en fordelagtig anskaffelse for jer. En hund kræver meget motion og luft ligegyldigt om du vælger en stor eller en lille hund. Desuden kræver en hund også meget kærlighed og omsorg, og har svært ved at passe sig selv, ligesom en kat har. Hvis i har planer om at anskaffe jer en hund, skal i derfor være forberedt på at kunne investere den tid, det tager, at kunne forsørge en hund på bedst mulig vis. Yderligere er det meget almindeligt at man vælger at tage sin hund til hundetræning, så hunden kan lære de helt basale teknikker til at opføre sig anstændigt. Du kan købe alt dit tilbehør til din hund på Gilpa.dk.

Til familien med små børn

Alle forældre med børn har formentligt prøvet at høre deres barn plage om et bestemt kæledyr i flere år, når de er helt små. Det gør ofte at nogle forældre giver efter og anskaffer sig et stort kæledyr efter barnets ønske. Men det man skal huske på er, at det altid er forældrenes ansvar, da små børn hurtigt bliver træt af at skulle passe og pleje det samme kæledyr hver eneste dag. Det kan derfor være en god ide at anskaffe sig et marsvin eller en hamster, som ikke har en speciel mange leveår.

Forhåbentligt kunne du bruge denne lille guide til at blive klogere på, hvilken kæledyr du skal anskaffe dig i dit hjem.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *