Bedre-Bolig

Hvad skal du være opmærksom på når du renoverer bolig?

Home  >>  Boligen  >>  Hvad skal du være opmærksom på når du renoverer bolig?

Boligmarkedet buldrer fortsat derudaf. Og det er ikke kun boligsalget, der er stor gang i. For selv dem der ikke planlægger at købe ny bolig har travlt med at renovere deres eksisterende bolig. Hvis du selv går og overvejer at renovere din bolig, så kommer der her en række ting du skal være opmærksom på.

1: Økonomi: Få lagt et budget før du starter

Vores første råd handler om økonomi. Når det kommer til renoveringer af boliger, så er det afgørende, at du får lagt et budget i god tid. Hvis du ikke får lagt et budget, er der stor risiko for at dit byggeprojekt kommer ud af kontrol, og dermed kan du komme til at stå med en ekstraregning, du egentlig ikke har råd til at betale. Så kan det godt være, at du har fået en bolig som nu er mere værd, men det hjælper ikke særlig meget, hvis det viser sig, at du i de næste mange måneder skal betale af på en relativt dyr gæld. Sørg derfor for at lægge et budget som er realistisk. Og hvis du er i tvivl om dit budget, så tag endelig fat i nogen i dit netværk eller professionelle.

2: Sikkerhed: Sørg for at sætte dig ind i de gældende regler

Vores andet tip handler om sikkerhed. Når man renoverer en bolig kanter være mange regler, der gør sig gældende, særligt hvis man skal renovere et badeværelse og bor i lejlighed. I disse tilfælde er det afgørende, at du tager fat i kommunen og får den nødvendige tilladelse til at udføre din renovering. Hvis du bor i hus er der ikke lige så mange regler, som når man bor i lejlighed, men derfor skal du stadigvæk sikre dig, at din renovering ikke bryder med eksempelvis byplaner.

3: Pas på miljøfarlige stoffer

En tredje ting som du skal være meget påpasselig omkring, er miljøskadelige stoffer.

Rigtig mange boliger i Danmark er bygget i 1960’erme og 1970’erme og dengang blev der brugt en lang række øvrige byggematerialer, som ikke gør sig gældende i dag. Derfor er der mange boliger herunder særligt lejligheder i de større byer, som indeholder miljøskadelige stoffer, der har spor af blandt andet asbest, PCB og bly. Disse stoffer er utroligt skadelige og derfor er det afgørende, hvis du har bare mistanke om at nogle af dine byggematerialer indeholder miljøskadelige stoffer, at du får dem afskaffet på den rigtige måde. Og den eneste måde at gøre dette på er ved at kontakte professionelle folk, som har ekspertise inden for blandt andet miljøsanering. Der findes mange virksomheder i Danmark, der er specialister inden for miljøsanering. En af dem er Celero som er landsdækkende – det vil sige de dækker både Jylland Fyn og Sjælland. du kan læse mere om deres arbejde på denne side.

4: Sørg for at give besked til kommunen i god tid

En sidste ting som du skal være opmærksom på, er at give kommunen besked om dit byggeri i god tid. Som vi nævnte før, er det vigtigt at sætte sig ind i alle gældende regler og det gælder blandt andet også for afskaffelse af byggeaffald. Hvis du bor i en af de større byer, er det afgørende, at du tager kontakt til kommunen og beder dem om at hente dit byggeaffald i god tid. Dette skyldes både at du kan blive straffet med en bøde, hvis du ikke afskaffer dit byggeaffald i god tid, men også at der er stor trængsel i de større byer, da der er utrolig stor travlhed inden for byggeriet. Så lad ikke dette være den sidste opgave på din tjekliste inden du går i gang med dit byggeri. Ellers rigtig mange gange held og lykke med din kommende renovering.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *