Bedre-Bolig

Guide: Sådan holder du dit hus sundt

Home  >>  Boligen  >>  Guide: Sådan holder du dit hus sundt

Det danske vejr skifter mellem en hård vinter, skybrud, blæst, og nogle gange hedebølger. Alt dette skader dit hus, og kan over en årrække gøre store skader på dit hus, hvis du ikke gør noget for at vedligeholde det. Vi har samlet nogle områder, som du bør have særligt fokus på.

Soklen

Revner i soklen kan have katastrofale følger, hvis de ike bliver stoppet i tide. Hvis du opdager små revner i soklen, skal du holde øje med, at de ikke bliver større. Hvis revnerne vokser sig større og større, kan det give skader på husets fundament.

Tagrender

Hvis dine tagrender er blokeret af snavs og blade, kan det være svært for vandet at løbe i gennem. Vandet skal have fri passage gennem tagrenden, så vandet, bliver afledt på ordentligvis, når skybruddet kommer.

Punkterede ruder

tagbelaegning tilstoppet tagrende

Her ses beskadiget tagsten.

Kan du se dug mellem de to glas i dine ruder, er der tale om en punkteret rude. En punkteret rude skal som regel udskiftes, fordi det giver et dårligere udsyn gennem ruden. I forhold til isolering har det ikke nogen nævnværdig betydning. Det er meget vigtigt at kende forskel på dug, i mellem glassene, og dug på indersiden af vinduet. Dug på indersiden af vinduet skyldes høj luftfugtighed i selve rummet, og kan løses ved at lufte mere ud.

Tagbelægning

Tagbelægningen belastes meget af det danske vejr, og kan have katastrofale konsekvenser, hvis man ikke vedligeholder det ordentligt. Huller, revner og afskalninger kan have en negativ indvirkning af tætheden på taget. Du bør derfor være opmærksom på tagpap og tagsten, så de ikke eroderer eller blæser af under en hård storm.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *