Bedre-Bolig

Giv dit hjem nyt udtryk med genbrug

Home  >>  Boligen  >>  Giv dit hjem nyt udtryk med genbrug

Det er nemt og enkelt at give din bolig et nyt udtryk, uden at skulle investere i dyre designermøbler og de nyeste nipsgenstande. Ved at fylde dit hjem op med ting, som allerede har en historie, smitter det af på udtrykket i dit hjem. Vi giver dig de bedste tips til indretning med genbrugsvarer.

 

Hvorfor genbrug?

Med en tur til den lokale genbrugsstation, Røde Kors-butik eller måske endda lossepladsen kan være dit nye og gode alternativ til boligindretning. Der er nemlig mange fordele i at bruge genbrugsvarer, når du indretter.

På genbrugsstationer og -butikker kan du være heldig at finde varer, som andre ikke finder. Derudover ses det også ofte, at folk kommer hjem med et møbel eller andet genbrug, som er ganske mange penge værd, og som koster billige penge. Husk dog, hvis du skal have store møbler eller andet med fra genbrugsstationen, skal I være flere af om at løfte og bære. Typisk har de ansatte på genbrugsstationerne værktøj og maskiner til at hjælpe med disse ting, så ryggen bliver beskyttet mod skader.

Sidst men ikke mindst er der en stor portion miljørigtighed i at anvende genbrugsvarer i indretningen.

 

Genbrugsvarer fremhæver din personlige stil

Fordelen ved at gå på jagt efter genbrugsvarer er ikke kun i forhold til økonomi og miljø. Ved at finde genbrugsting, som du finder flotte, vil du kunne sætte dit helt eget personlige præg på huset eller jeres fælles lejlighed. Indretningen får på denne måde mere kant og historie og vil blive endnu mere interessant.

De senere år er det desuden blevet moderne med en mere retro-stil, som får os tilbage til rødderne og væk fra det minimalistiske, som de sidste mange år har præget den nordiske boligindretning. Et godt råd for fremtidige genbrugs-entusiaster er, at der ofte ikke skal meget til at pifte indretningen op. Enkelte vaser, billeder, skåle og lignende fra den lokale genbrug kan gøre en kæmpe forskel og få skabt nyt liv i hjemmet. Det behøves altså langt fra at være svært at få fremhævet din personlige stil, der skal ofte kun et par enkelte ændringer til.

Genbrugsartikler har en historie, masser af patina og æstetik. Hvis man vel og mærke forstår at bruge dem.

 

Hvordan bruger jeg genbrug?

En gammel træpalle omdannet til et sofabord, ølkasser til opbevaring eller en gammel bronzelysestage som prikken over i’et i din nye reol? Genbrugsvarer og –ting kan mixes og matches på et utal af måder, så det passer ind i dit hjem. For mange er det blevet en indgroet vane at gå til den nærmeste brugsvarebutik, møbelbutik eller lignende, når de skal have nyt til hjemmet. Den billigste, enkleste og mest miljøvenlige måde at sparke nyt liv i hjemmet er dog med genbrugsartikler.

Kunsten er, at få inkorporeret dine nyligt fundne genbrugsvarer med dine eksisterende møbler og genstande, så dette bliver et mix af gammelt og nyt. På den måde kan du give nyt liv til dit hus eller din lejlighed og det endda til billige penge.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *