Bedre-Bolig

Flere danskere låner penge til bolig udenom realkreditforeningen

Home  >>  Økonomi  >>  Flere danskere låner penge til bolig udenom realkreditforeningen

Antallet af danskere som låner penge til bolig udenom realkreditforeningen er blevet firedoblet indenfor de seneste tre år. Det vidner om en klar tendens, hvor flere og flere danskere vælger et alternativ til realkreditforeningslånet, når de skal købe bolig.

De fleste som køber bolig uden et realkreditlån, vælger i stedet af finansiere boligkøbet med sælgerpantebrev. For mange er denne type af finansiering den sidste mulighed, når realkreditforeningen har sagt nej, og det betyder, at flere kan få opfyldt deres boligdrømme.

Flere drømmer om bolig på landet

Flere og flere danskere drømmer om at eje en bolig på landet, men mange realkreditforeninger er modvillige med hensyn til at låne penge til nedlagte landejendomme. Dette bliver nemt til en sort spiral, hvor de interesserede sælgere ikke kan komme af med deres boliger på grund af realkreditforeningens modvilje mod at låne, hvilket gør realkreditforeningerne mindre villige til at låne.

Det kan især betale sig at undersøge muligheden for at købe bolig med et sælgerpantebrev, hvis man overvejer at købe en billig bolig på landet, da disse boliger især er svære at få finansiering til.

Velegnet til familier med en anderledes økonomi

Mange familier oplever at deres ansøgninger om lån bliver afvist, fordi de har en økonomi, som ikke lever op til realkreditforeningens krav. Især selvstændige kan have svært ved at låne penge til boligkøb, fordi deres indtægt er forbundet med en vis usikkerhed.

Normalt kræver en realkreditforening, at man har et rådighedsbeløb på 5.000 kroner per voksen person i husstanden og 2.500 kroner per barn. Det er ikke alle familier, som kan leve op til dette krav, men samtidig er det heller ikke alle familier, som har behov for dette rådighedsbeløb. Kort sagt kan mange af disse familier finde finansiering med et sælgerpantebrev, fordi der er bedre plads til familier med en anderledes økonomi.

Overvejer du at låne penge udenom realkreditforeningen?

Hvis du overvejer at låne penge til boligkøb udenom en realkreditforening, så skal du være forberedt på, at man kommer til at betale en smule ekstra i rente. Til gengæld er det den eneste mulighed for boligkøb for nogen familier, og derfor er det de ekstra renter værd.

Vælger du at købe bolig med penge fra et sælgerpantebrev, så skal du være opmærksom på, at det virkelig kan betale sig, hvis du selv kan spare nogle penge op til huskøbet, så du skal låne færre penge på grund af de ekstra renter. Dette er også grunden til, at sælgerpantebreve er meget velegnet til køb af billige boliger på landet, da renterne her vil være relativt ubetydelige.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *