Bedre-Bolig

Er hele husholdningen klar til vinteren?

Home  >>  Tips & tricks  >>  Er hele husholdningen klar til vinteren?

Vintermånederne nærmer sig med hastige skridt, og det kræver noget forberedelse, både i forhold til dit hjem men også for hele familien. Der er nok at se til med små børn, og når det er vinter, kræver det også sin portion udstyr, når influenzaen skal holdes for døren. Læs her, hvordan I alle kan blive klar til kulde og frost.

Få sund mad med vitaminer

Når vejret bliver køligere uden for, plejer det også at medføre mange sygdomme. Især forkølelse, halsbetændelse og influenza er noget af, der virkelig plejer at ramme den danske befolkning til efterår og vinter.

Noget af det vigtigste for at opretholde et godt immunforsvar er at sikre, at man får alle de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, kroppen har brug for.  Hvis du mangler nogle vitaminer, er der meget stor sandsynlighed for, at sygdommen kan ramme dig og din familie, hvis I spiser det samme.

Derfor er det vigtigt at spise varieret og få mange grøntsager og nok med frugt som bugner af vitaminer. Det også vigtigt at få kalk og jern, som der findes i spinat blandt andet. Hvis du sørger for at spise vitaminrigt, kan du modstå en stor del bakterier.

Hav en god hygiejne

Noget andet, der er meget vigtigt for din families sundhed, er at have en god hygiejne, hvor bakterierne ikke bliver spredt rundt mellem jer og jeres omgangskreds. Det er meget vigtigt at huske at vaske hænder flere gange om dagen.

Det er ikke kun i forbindelse med toiletbesøg, at det er en god ide at vaske hænder. Det er også fornuftigt at vaske hænder inden måltider, og efter man for eksempel har nyst eller hostet. Det er nemlig en slem smittevej, når folk nyser på hænderne og spreder bakterierne ved at røre andre.

I familien vil det give god mening at tale om god hygiejne i forbindelse med toiletbesøg og måltider, især hvis der er små børn involveret, da de godt kan have svært ved at huske at vaske deres hænder ofte nok.

Har dine børn varmt tøj?

Med børn er det virkelig vigtigt at have varmt tøj, så de ikke bliver syge af at være uden for i kulden. Hvis det sner, er det altid en fest for børnene at lege sneboldkamp, kælke og boltre sig i sneen, og det kræver også en masse varmt tøj.

Selvom det ikke sner, men temperaturerne blot er kommet godt ned, er varmt tøj vigtigt. Hvis dine børn er i institution, bruger de helt sikkert meget tid uden for i al salgs vind og vejr, og derfor skal de have noget godt, varmt tøj.

Flyverdragter, overtræksbukser og jakker er gode til de helt kolde dage, men til mere milde dage er wheat termotøj oplagt, da det holder både kulde og regn ude fra børnenes kroppe. På den måde er de varme og kan ofte undgå de værste sygdomme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *