Bedre-Bolig

Efterisoler din bolig og spar penge

Home  >>  Økonomi  >>  Efterisoler din bolig og spar penge

Vi har tidligere delt et indlæg om at spare penge ved at vælge de rigtige vinduer. Selvom vinduer spiller en enorm rolle i isoleringen af din bolig, er det langt fra det eneste, der skal tages stilling til, hvis man gerne vil slippe for at betale dyre varmeregninger.

Der findes næsten ligeså mange gode grunde til, hvorfor man skal efterisolere sit hus, som måder at gøre det på. Nedenstående vil give dig et indblik i begge.

 

Tagisolering

Det er uhyre vigtigt at have et tag, der er isoleret optimalt, eftersom varmen jo søger opad og derfor nemt kan slippe ud, hvis den ikke bliver holdt på. Måden at isolere sit tag på afhænger naturligvis af, om man har et fladt eller skråt tag. Derudover er situationen også anderledes, hvis man i sin bolig har et loft, da dette også skal isoleres. Optimal tagisolering skal foregå med isoleringsplader, som har en brandhæmmende effekt.

Flamingoisolering, der også er kendt som polystyrenisolering, kan med fordel benyttes her. Isoleringsmaterialet bliver oftest produceret i plader og er kompakt, hvilket holder på den varme, der stiger opad.

 

Hulmursisolering

Det ses især i mange ældre huse, at efterisoleringen halter efter og varmen derfor strømmer ud af boligen. En effektiv isoleringsmetode, som beboere i disse ældre huse, kan spare tusinde af kroner på, er hulmursisolering. Med hulmursisolering menes der isolering af det hule rum mellem for- og bagmuren. Selvom mange boliger på papiret har dette, ser man ofte, at det er af meget ringe kvalitet og varmen derfor ikke bliver beskyttet. Størstedelen af huse med hulmure er bygget for lang tid siden, hvorfor kvaliteten af isoleringen i muren ofte er ringe. Det er derfor vigtigt, at man får tjekket op på dette.

Til denne isoleringsform er thermofloc papiruld det mest anvendte materiale. Måden man gør det på, er ved at blæse papirisoleringsmaterialet ind i hulmuren. Det er en proces, der ikke er særlig tidskrævende og det vil derfor ikke tage professionelle håndværkere mere end en dag at gennemføre.

Der er mange gode grunde til at få en hulmursisolering udover det faktum, at man kan spare penge på det. En bolig med en effektiv isolering i væggene er mere attraktiv end en bolig uden. Af denne grund øger det din boligs salgsværdi at få en hulmursisolering. Det vil sige, at de penge man bruger på det bliver tjent ind igen på lang sigt. Med billige priser, som isoleringsfirmaet ISOISO eksempelvis har på deres hulmursisolering, kan det i sidste ende vise sig at være en investering, som man rent faktisk tjener på ved salg af sit hus.

 

Hvis du sidder tilbage med fornemmelsen af, at din bolig ikke er isoleret optimalt, så gør endelig noget ved det, eftersom der kun følger gode ting med det. Så skån miljøet ved ikke at have varmeapparaterne kørende på fuldtryk og skån dig selv for dyre regninger og få det sat i gang!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *