Bedre-Bolig

Du kan være heldig at redde dit tæppe, selvom der er kommet en plet på

Home  >>  Boligen  >>  Du kan være heldig at redde dit tæppe, selvom der er kommet en plet på

Ifølge spørgeundersøgelser er der mange danskere, som har mindst et tæppe liggende derhjemme. Tæpper er med til at give hygge og kan være med til at shine et rum op. En del mennesker vælger at have tæpper liggende i stuen, som f.eks. under stuebordet. Nogle gulve kan være meget sarte og i den forbindelse kan det være godt med et tæppe, som kan skåne gulvet. Et tæppe er ikke bare et tæppe, da der findes mange slags på det danske marked.

Overvej hvilket tæppe du køber, samt hvor det placeres

Det er meget forskelligt hvad et tæppe til hjemmet koster. Det kommer bl.a. an på hvor stort tæppet er, hvilket materiale det er lavet af samt hvor du køber det henne. Du skal overveje hvor mange penge du gerne vil bruge på tæppet, da du kan risikere, at der bliver spildt på det. Det ville være rigtig ærgerligt at have brugt mange penge på et tæppe, og det så resulterede i, at du ikke kan få det rent igen. Du har heldigvis mulighed for at bestille tæpperens hvis du f.eks. får en stor rødvinsplet på tæppet. Hvis du er meget glad for tæppet, så vil du også gøre alt for at få det rent igen. Bestil tæpperens her, så du kan få fjernet pletter fra tæppet.

Tæpperens er værd at prøve

Du skal være opmærksom på at det ikke nødvendigvis lykkedes at få pletter af tæppet bare fordi du bestiller tæpperens. Det kommer bl.a. an på hvor hurtigt du reagerer på at få det renset efter pletten er kommet samt hvad der præcis er spildt på det. Som udgangspunkt bør ud ikke have et dyrt tæppe liggende et sted, hvor det er oplagt at folk spiser og drikker. På denne måde er chancen mindre for at der bliver spildt noget uheldigt på det.

Gode husmorråd

Selvom der er kommet en rødvinsplet på tæppet, så skal du huske på, at det ikke nødvendigvis betyder at dit tæppe skal smides ud. Giv tæppet en chance så du ved, at du har gjort alt for at få det rent igen. Hvis du googler hvordan du fjerner en rødvinsplet, så findes der mange gode husmor råd. De fleste anbefaler at du suger væsken op med køkkenrulle eller en klud, hvorefter du skal duppe på tæppet. På denne måde får du fjernet det meste, inden det når at suge sig ned i tæppet. Det kan være en ide at du derefter hælder koldt vand direkte på pletten, og bagefter igen suger med køkkenrulle eller en klud.

Prøv eventuelt saltmetoden

Et andet meget velkendt råd er at du skal hælde salt på pletten og lade det suge. Salt er med til at trække fugten ud af tæppet. Lad gerne saltet være på tæppet til dagen efter. Hvis saltet skifter farve til rød, så er det fordi det har absorberet rødvinen fra tæppet. Du kan med fordel støvsuge saltet op dagen efter og se om du er så heldig, at pletten næsten er væk.

 

 

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *