Bedre-Bolig

Dødsboer trender i gør-det-selv regi

Home  >>  Boligen  >>  Dødsboer trender i gør-det-selv regi

Den enes død er den andens brød. Det gamle ordsprog kan lyde meget koldt og hårdt. Ikke desto mindre er dette sandheden for de mange danskere, der hvert år køber et dødsbo og selv forvandler dette til deres drømmehjem.

 

Det skal du være opmærksom på, når du køber et dødsbo

Når ejeren af et respektivt hus afgår ved døden, skal huset og dets værdier stiller for skifteretten. Dette betyder, at huset og dets værdier skal uddeles til eventuelle arvinger. Hvis huset efterfølgende kommer til salg, har du muligheden for at købe dette, som ethvert andet hus til salg.

Det du skal være opmærksom på hvis du køber et dødsbo er dog, at dine (købers) rettigheder i forbindelse med et sådant køb kan variere.

Som køber af et dødsbo kan du komme ud for, at en dødsboansvarsfraskrivelse skal underskrives som et led i købsaftalen. En sådan dødsboansvarsfraskrivelse betyder, at dine muligheder for at rejse krav mod sælger fraskrives. Hvis du fx efter at have boet i dit nye hus i et par måneder finder ud af, at der er råd i de bærende konstruktioner, kan du ikke rejse krav mod sælger (dødsboet). En ansvarsfraskrivelse kan dermed blive en dyr fornøjelse, hvis man finder dårlige overraskelser med tiden. Det gode ved at skrive under på en ansvarsfraskrivelse er dog, at dette som regel giver et nedslag i salgsprisen.

Uanset hvad anbefales det altid at bruge en boligadvokat i forbindelse med boligkøb. Denne kan sikre dig som både køber eller sælger af et dødsbo bedst muligt.

 

Gør-det-selv-drømmen lever i bedste velgående

Hvor det i 60erne trendede at alt skulle være så ens som muligt, med de såkaldte typehuse, vidner nutidens trend om, at husene nu skal udtrykke individualitet. Det er meget fint at gå ud og selv ’designe’ et nyt køkken til det nye hjem. Ikke desto mindre dikterer trenden, at der ikke er den samme form for prestige over denne form for indretning, som hvis man havde gjort det selv. Gør-det-selv-trenden dikterer nemlig mere implicit, at vores hus skal afspejle vores personligheder og især vores overskud.

Ikke nok med at vores hus gerne skal udtrykke hvem vi er som mennesker og hvordan vi lever vores liv, skal vores hus også gerne kunne fortælle en historie. Denne historie må meget gerne inddrage hvordan vi kæmpede med at få skillevæggen ned eller få gulvet lagt ordentligt. På denne måde virker vores gør-det-selv-historie som levende før- og efter-billeder at fortælle besøgende om og dermed vække beundring.

 

Er hænderne skruet forkert på?

Der er prestige i at kunne gøre det selv. Kvinder synes som udgangspunkt at det er dejligt, hvis en mand har hænderne skruet ordentligt på. nu til dags ligger der dog mere i gør-det-selv-arbejde end at imponere kvinderne. Faktisk er det mændene som skal imponeres! Derfor ses nu en tendens om, at flere og flere melder sig på gør-det-selv-kurser, for at kunne vække beundring over de flotlagte fliser på badeværelset.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *