Bedre-Bolig

Derfor skal du vælge en bobestyrer

Home  >>  Økonomi  >>  Derfor skal du vælge en bobestyrer

Det kan være tiltrækkende at stå for et privat skifte, da man kan spare nogle tusinde kroner i forhold til at bruge en advokat. Dette er blevet mere populært i løbet af de seneste år, som primært skyldes finanskrisen og de efterfølgende år, hvor flere har måtte spare hvor de kan. Konflikten kan opstå senere i forløbet, da det kræver en hvis viden i form af overholdelse af regler og andre formaliteter, når man skal behandle et bo efter afdøde. Dette betyder en større andel af fejl fra private, som nemt kunne være undgået i processen, hvis man havde gjort brug af en advokat fra start af.

Fordelen ved at benytte sig af en advokat, er at advokaten afvikler et dødsbo i overensstemmelse med arveloven, dødsboskifteloven, øvrige gældende regler samt afdødes eventuelle testamente

Risiko og ansvar

Den største fordel ved at benytte sig af en bobestyrer, er det ansvar i fralægger jer og bobestyreren overtager. Ved et privat skifte vil der være risiko for i begår fejl, og det kan komme til at koste mange penge, da i kommer til at hæfte for afdødes gæld. Ved privat skifte hæfter man både personligt og solidarisk. Denne kan i altså ikke risikere ved at benytte en bobestyrer.

Man skal påtænke den forholdsvis store udgift til bobestyreren, at personen har studeret jura i flere år, og formentlig har speciale i lige netop dette emne. Derudover kender bobestyreren til frister og andre vigtige datoer samt hvilken rækkefølge det vil være mest fordelagtigt, at køre selve processen i gennem. Ved uenighed blandt arvingerne vil bobestyreren fungerer som en advokat, og vurdere situationen ud fra en objektiv vinkel samt følge evt. bestemmer fra afdøde, hvis dette er skrevet ind i dødsboet.

Hvis du gerne vil finde en bobestyrer til et dødsbo, eller have kendskab til en, kan du finde en på http://bobestyrer-advokat.dk/ .


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *