Bedre-Bolig

Derfor bør du ikke købe bolig uden en boligadvokat

Home  >>  Boligen  >>  Derfor bør du ikke købe bolig uden en boligadvokat

Det er en kæmpestor beslutning at købe en ny bolig, og ikke nok med det, så er det også en meget kompleks affære, lige meget om det er første gang, man køber bolig, eller man har prøvet det før.

For der er rigtig mange boliger på markedet, og som helt almindeligt menneske, der arbejder inden for et andet felt end boligmarkedet, kan det være svært at vurdere, om man står over for en god handel, eller om sælger prøver at sælge en katten i sækken.

 

Ejendomsmægleren arbejder for sælger

Der findes et hav af forskellige boligsider på nettet, der alle viser de mange forskellige boliger, der er til salg i dit ønskede område. Disse boligannoncer er altid slået op af ejendomsmæglere rundt omkring i landet, hvis arbejde er at hjælpe sælger med at få solgt dennes bolig.

Det er vigtigt at huske på, når du står og skal til at købe en bolig. For selvom ejendomsmægleren virker sød og troværdig, når han viser dig boligen, så er det vigtigt at huske på, hvem han arbejder for: sælger.

Naturligvis er ejendomsmæglere også mennesker, og de fleste arbejder naturligvis på at gøre både køber og sælger glade i handlen. Men en ny lov fra årsskiftet i 2015 gjorde det klart, at ejendomsmægleren er sælgers mand og ikke må yde rådgivning til køber. I stedet skal ejendomsmægleren henvise køber til at få rådgivning et andet sted.

 

Derfor skal du bruge en boligadvokat

Her kommer en dygtig boligadvokat ind i billedet. En boligadvokat kan læse de mange dokumenter igennem og rådgive dig på en forståelig måde, ligesom han kan efterse ting som tilstandsrapporten, købsaftalen og meget andet.

Det giver dig en mand på din side, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om handlen er god for dig, og om du betaler en fair pris.

Ligeledes har en boligadvokat et ansvar, som kan fungere som en god sikkerhed for dig, når du køber bolig. Boligadvokaten har nemlig ansvaret, hvis noget går forkert. Det vil sige, at hvis noget overses, eller der er et problem med en forsikring, så vil boligadvokaten stå med ansvaret og skulle dække det tab, du som køber evt. har fået.

En anden rigtig god ting er, at du kan få indskrevet et advokatforbehold, når du skriver under på købsaftalen. Det betyder, at købsaftalen er betinget af, at den godkendes af din advokat. På den måde kan du fortryde købet inden for en periode på seks hverdage, hvis du og din boligadvokat vurderer, at det ikke er det rette køb for dig. Det giver dig en ekstra sikkerhed i at vide, at du foretager det rigtige køb.

Så få ro i sindet og gør en god bolighandel ved at kontakte en dygtig boligadvokat. Boligadvokaterne hos kolding-advokat.dk står klar til at give dig en fast lav pris for deres assistance.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *