Bedre-Bolig

Brug tid på haven i april måned – det skal du begynde med

Home  >>  Haven  >>  Brug tid på haven i april måned – det skal du begynde med

I løbet af foråret er der mange boligprojekter at give sig i kast med, samtidig med at der også er meget at gøre i haven. Hvis du begynder havearbejdet tidligt, har du mulighed for at skabe en fantastisk have til sommermånederne. I denne artikel får du derfor vores bedste råd til, hvad du skal starte med af havearbejde.

Tænk over hvad du gerne vil bruge din have til

Når du skal i gang med forskellige haveprojekter, er det en god idé at tænke over, hvad du egentlig gerne vil bruge din have til, og herefter finde ud af hvilke projekter du skal gå i gang med.

Det kan fx være du gerne vil skabe en have med masser af blomster og buske, gerne vil have mulighed for at dyrke grøntsager, vil have et godt sted at slappe af eller måske skabe et godt legested for dine børn.

Hvis du gerne vil have en køkkenhave, er det fx en god idé at planlægge køkkenhaven i løbet af april, så du får et overblik over, hvor du vil have hvilke afgrøder, og hvornår hvilke skal plantes.

Vil du gerne have et godt sted at slappe af, gælder det om at finde ud af, hvor der er mulighed for at stille havemøbler eller lave en ny terrasse i løbet af foråret, som du kan få glæde af i sommermånederne.

April måned er samtidig et godt tidspunkt til, hvis du gerne vil skabe en god have for dine børn. Du kan fx begynde at finde nye legeredskaber, som kan få en plads i din have, så dine børn får en unik mulighed for at lege og komme udendørs i løbet af forårsmånederne. Du kan fx finde et stort udvalg af legeredskaber hos Ledon.

 

Gør græsplænen klar til sommeren

Når du har tænkt over, hvad du gerne vil bruge din have til, er det tid til at begynde det første havearbejde. I de fleste haver er der en græsplæne og uanset, hvad du gerne vil bruge din græsplæne til, er det vigtigt at du starter arbejdet i løbet af foråret.

For at få en flot grøn græsplæne til sommermånederne er det arbejde du laver på græsplænen i foråret afgørende.

Det er fx vigtigt at fjerne blade og andet skidt fra græsplænen, for at den får en god mulighed for at gro. Det er samtidig en fordel at gøde græsplænen i foråret, for at give den et lille forspring. Og så kan du også begynde fjernelsen af mos i forårsmånederne.

 

Begynd bekæmpelsen af ukrudt

I enhver have er der også lidt ukrudt her og der, og for at få mindst muligt ukrudt gælder det om at begynde fjernelsen af ukrudt så tidligt som muligt. Jo tidligere du begynder, jo bedre chancer har du for at komme ukrudtet til livs.

Det er samtidig nemt at se, hvad der er ukrudt i det tidligt forår, da det ofte er begyndt at vokse tidligere end mange andre planter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *