Bedre-Bolig

Boligguide: Sådan tager du hånd om dit sommerhus

Home  >>  Boligen  >>  Boligguide: Sådan tager du hånd om dit sommerhus

I Danmark findes der over 250.000 private sommerhusejere og danskerne er rigtig glade for at tage i sommerhus hele året rundt. Men et sommerhus kræver også noget ekstra omsorg især hvis det har stået tomt i længere perioder eller hvis vinteren har været lang og kold. Derfor er det en god ide at bruge den første del af enten foråret eller sommeren på at tjekke sit sommerhus er kommet godt igennem vinteren. Men hvis du er i tvivl om hvor du skal starte så kommer der her en kort guide til hvordan du kan give dit sommerhus et sommereftersyn.

1: Vand- og el installationer

Det første man bør gøre er at tjekke henholdsvis sine vand- og el installationer. Grunden til dette er at defekte el installationer kan føre til kortslutninger hvilket ofte udløser brand og ens el installationer er essentielle for at man overhovedet kan bruge sit sommerhus. Det første man bør gøre er derfor at tjekke om vandlåsen i henholdsvis køkkenet og badeværelset er til-stoppede. Åbn derefter langsomt for vandet, så du ikke risikerer at gøre eventuelle skader større og få vished for at dine vandinstallationer virker som de skal. I denne forbindelse er det også en god ide at tjekke sine rør for synlige skader eller defekter.

Hernæst bør du gennemgå og afprøve de elektriske installationer i huset en ad gangen. Start med lyset, herefter de hårde hvidevarer og dernæst eventuelle boblebade eller saunaer hvis disse forefindes i jeres sommerhus. Hvis der har været strømafbrydelse skal du muligvis resette nogle af dine elinstallationer.

2: Udvendige facader

Tjek huset udvendigt for utætheder og sprækker fx i fundamentet. Hvis der har været storme i løbet af efteråret eller vinteren ligesom der har været de sidste år for eksempel som det var tilfældet med stormen Bodil er det også vigtigt at du tjekker dit tag efter ødelagte tagplader. Husk i denne forbindelse også at tjekke skorstenen.

Fjern snavs og skidt fra tilstoppede tagrender og nedløbsrør. Undersøg efterfølgende, om de er utætte eller gået fra i samlingerne ved at hælde vand i dem.

Derefter er det en god ide både at tjekke træværket for råd og fugt ved både døre og vinduer da mange sommerhuse ligger tæt ved skove eller strande hvor klimaet fugtigere end i andre dele af landet og derfor er chancen for at der opstår råd væsentligt større end i et traditionelt parcelhus inde i en større by.

3: Din grund

Som en sidste ting bør man også gå sin grund efter i sømmene. Hvis der har været storm eller måske endda skybrud eller oversvømmelser hvis man bor tæt på vandet så har man en forpligtelse til at fjerne væltede træer eller rådne grene. Det er selvfølgelig altid bedst at bese sin bolig allerede dagen efter en mulig storm eller oversvømmelse for at undgå at genere andre og for at kunne melde en skade så hurtigt som muligt.

Hvis du ikke selv ejer et sommerhus men godt kunne tænke dig en sommerhusferie kan du finde det største udvalg af danske sommerhuse på denne side.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *