Bedre-Bolig

Billeder kan give hjemmet et helt nyt look

Home  >>  Boligen  >>  Billeder kan give hjemmet et helt nyt look

Et hus med helt bare og kolde vægge kan næppe betragtes som et hyggeligt hjem. Men hvis der tilføjes noget så simpelt som nogle flotte billeder på væggene, kan dit hjem få en hel ny udstråling. Afhængigt af hvilke billeder, du vælger at tage i brug, kan du sågar give din dagligstue forskellige udtryk.

Vælger du meget mørke og dystre billeder, kan dette medføre en form for trist stemning for nogle, mens andre vurderer det som et moderne indslag. Glade og lyse billeder frembringer dog ofte glade minder hos den, der kigger på billedet, men samtidig vurderes denne stil også for gammeldags hos nogle. Det er således ligeså vigtigt at tænke over formålet med billederne, som det er egentlig at have billeder på væggene.

Vælg plakater, hvis du gerne vil udskifte jævnligt

Hvis du hører til den gruppe af mennesker, der godt kan lide at få lidt variation i vægdekorationen fremfor, altid at skulle kigge på det samme gamle Picasso maleri, så kan du overveje at stile efter plakater frem for store lærredsbilleder. Fordelen ved at vælge en plakat fremfor et lærredsbillede er nemlig at plakaten fås til væsentlig billigere penge.

Mange har tidligere fravalgt plakater, da disse nemt gik i stykker. I dag fås plakater dog i en rigtig god kvalitet, hvor de trykkes på 250 grams papir i højeste kvalitet, hvilket sikrer dig som kunde af plakaterne, at du får nogle rigtig solide plakater til dit hjem.

Gammeldags og moderne vægdekorationer

Som tidligere nævnt kan forskellige lys- og farvenuancer nemt associeres med, hvilket årti, den person, der bor i huset, er født. Finder man mange malerier i hjemmet, malet i lyse akvarel, er det måske en ældre person, der bor i hjemmet, mens en mere dyster plakat af planeter fra solsystemet nok nærmere findes i mere moderne hjem.

Denne ændring skyldes at rigtig mange i dag indretter deres hjem efter det, der kaldes moderne stil. Denne stil absorberes lynhurtigt fra forskellige boligmagasiner, og det bliver efterfølgende implementeret i de fleste hjem. Kort fortalt så går denne moderne stil ud på at både møbler, vægge og for den sags skyld vægdekorationer skal holdes i meget dæmpede farver. Du finder derfor ofte eksempelvis plakater med forskellige citater i farverne sort, hvid, grå samt en til to træfarver.

Disse dæmpede farver er dog udformet på en sådanne måde, at der ikke skabes den frygtede triste stemning. I stedet arbejdes der på at skabe et hjem, hvor de nedtonede farver hjælper en til at få ro i sjæl og krop.

Gør dit hus til et hjem med flotte billeder til væggene

Hvis du har besluttet dig for at det er på tide, at du vil omforme dit hus til et rigtigt hjem med billeder, så skal du som sagt afgøre, om det skal være lærredsbilleder eller plakater. Vælger du plakater, har du rig mulighed for at lave nogle udskiftninger undervejs i starten, uden at dette behøver koste dig en kæmpe formue.

Hvis du ikke har leget med billeder og vægudsmykninger før, kan det derfor være en rigtig god idé at vælge denne løsning.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *