Bedre-Bolig

7 steps til at bygge jeres drømmehus

Home  >>  Boligen  >>  7 steps til at bygge jeres drømmehus

Når man leder efter hus, så kan det være lidt svært at finde det helt rigtige hus. Man kan både leje et hus, for at prøve af om det er interessant at bo i hus. Man kan også købe et hus. Det er dog lidt svært at finde præcis det hus, som har alle det man ønsker sig. Hvis I skal finde et hus, som har alt det I ønsker jer. Derfor kan det måske være en ide at bygge jeres eget hus. Det kan lyde som et meget stort projekt at begynde at bygge sit eget hus. Det behøver dog ikke at være så uoverskueligt, da du her får 5 steps til at bygge jeres eget drømmehus.

 

Idémøde

Når du skal bygge dit drømmehus, så er det vigtigt, at der bliver holdt et møde, hvor I kan drøfte jeres idéer til at starte med. Idémødet skal give grundlag for, hvordan huset kommer til at se ud i sidste ende, og der skal samles alle idéerne ned på et tegnebræt med ønsker til boligen, skal med til selve udformningen af boligen. Det er meget vigtigt at finde den helt rigtige idé til selve udformning og konceptet med boligen til at starte med. Det kan være en god idé at have en arkitekt med på medhør til møder, så den professionelle arkitekt kan give inputs til hvilke idéer der virke og hvilke der ikke virker i realiteten. Dertil kan arkitekten give råd omkring, hvordan alle jeres ideer kan formes, så det rent praksis passer til boligen.

 

Skitseforslaget

Når I først har en idé om, hvordan huset gerne skal se ud, så kan i med fordel få det ned på papir og få det skitseret. Alle idéerne skal samles i én skitse, så man her kan se hvordan huset kommer til at se ud til slut. Denne skitse bliver kaldt et skitseforslag. Skitseforslaget har det formål at give et overblik over hvordan huset kommer til at se ud, og dertil mere konkret hvor lang tid det vil tage at bygge huset, og hvor meget dette hus vil komme til at koste. Når skitseforslaget bliver udarbejdet, så kan det være en god ide at få en arkitekt til at hjælpe sig med udarbejdelsen af skitsen. Arkitekten kan tegne en bedre skitse af huset og ved hvad der kan lade sig gøre.

 

Godkendelsesprocessen

Når skitseforslaget er skitseret, så er det videre til godkendelsesfasen. Det er i den her fase, man skal få alle de tilladelser, man skal bruge, for at få lov til at bygge et hus. Hvis man ikke har de rigtige tilladelser, så kan man ende med, at man får bøder. En af de tilladelser, som man skal have er en byggetilladelse fra kommunen. Når byggeriet er færdigt, så er det vigtigt, at du får en tilladelse til at tage selve byggeprojektet i brug. Når et hus skal bygges, så er der meget papirarbejde i denne godkendelses fase af byggeriet.

 

Udspecificering af projektet

I denne fase bliver projektet detaljeret og udspecificeres, her kan man ændre lidt på de endelige informationer i forhold til tidsplanen, og man ved hvilke materialer, der skal bruges for at lave energiberegningerne og arbejdsbeskrivelserne så her går arbejdet så småt i gang.

 

Arbejdsopgaverne der er foran jer

Nu kender I til alt det grundlæggende i forhold til huset, som skal bygges ved huset, og hvilke arbejdsopgaver I har foran jer ved at bygge huset. Du kan derfor selv starte på arbejdet med at bygge huset.

 

Lån og byg

Afslutningsvis er det selve byggefasen. Det er altid her der sker problemer, uanset om du bygger det selv eller får håndværkere til det Hvis I har brug for ekstra penge til byggeriet, så kan I altid låne 10.000 til 50.000 kr. I kan derfor låne til udbetaling til huset.

Tak for du læste med. Jeg håber på, at du er blevet inspireret, til at bygge dit drømmehus.

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *