Bedre-Bolig

5 tips til forårsklargøring af bilen

Home  >>  Tips & tricks  >>  5 tips til forårsklargøring af bilen

Foråret er på vej til Danmark, hvilket betyder, at det snart er tid at du skal give din bil en grundig forårsklargøring. Din bil har efter en regnfuld februar og marts, brug for at få en kærlig hånd. Læs her 5 gode tips til, hvordan du kommer i gang.

Start indefra

Når du starter din forårsklargøring af bilen, så start med at give alt det indvendige interiør en omgang. Dette skal du gøre, så du ikke kommer til at svine bilens ydre til, mens du er i gang med at rengøre bilen indre.

Start her med at rydde op i bilen. Dette er forhåbentligt hurtigt klaret. Husk også at rydde op i bagagerummet, på hattehylden og i dit handskerum.

Når du har ryddet hele bilen op, så er den klar til at du kan give den en tur med støvsugeren. Sørg her for at du kommer ned i alle riller og små hule rum. Støvsug mellem sæderne og i bagagerummet.

Husk vinduerne

Noget de fleste glemmer når de rengør deres bil, er at pudse vinduerne indvendigt i bilen. Så husk når du har ordnet alt andet indvendigt i bilen, også at lige give alle ruderne en tur.

Luft ud

Når du har ordnet alt inde i bilen, så det står snorlige. Så er det tid til at du skal starte på det ydre. Men inden da, så kan det være en god ide, hvis du lader bilen stå i 1 times tid, med alle døre og bagageklappen åben. Dette kan du gøre, for at få lidt frisk luft ind i bilen, og altså lige få luftet ordentligt ud.

Vask bilen udvendigt

Nu er det blevet tid til at du skal vaske bilen udvendigt. Dette kan du selv gøre ved at tage haveslangen og skuresvampen frem, eller du kan blot køre den ned på den nærmeste tankstation, som har en vaskehal, og give din bil en tur i den. Men inden du smider din bil ind i vaskehallen, så giv lige fælgene en tur med børsten som der altid står på tankstationen. Det er nemlig ikke altid at vaskehallen kan få alt snavs af dine fælge, hvis ikke du selv har løsnet det først.

Tjek dæktryk og væsker

Efter du har givet bilen en ordentlig omgang både ude og inde, så er det sidste du skal gøre, lige at tjekke alle dine væsker samt bilen dæktryk. Vidste du, at hvis din bil har 0,5 bar for lidt luft i dækkende, så bruger du op til 20% mere brændstof? – så der er faktisk penge og sparre ved dette sidste tip.

Flexlease en bil i stedet

Hvis ikke du gider at give den gamle spand en forårsklargøring, så kan det også være at du i stedet trænger til et par nye dæk at sparke til.

Her kan du jo overveje om du skulle prøve flexleasing.

Nellemann Leasing tilbyder de bedste forhold for flexleasing, og de har et kæmpe udvalg af biler som du kan vælge imellem. Klik her hvis du vil læse mere om Nellemanns Leasings kriterier for flexleasing.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *