Bedre-Bolig

5 tips til en hyggeligere indretning i sommerhuset

Home  >>  Boligen  >>  5 tips til en hyggeligere indretning i sommerhuset

Sommerhuse er en del af den danske kultur, som mange forbinder med hygge, naturoplevelser, strand og ren afslapning. Sommerhuset er fristedet, hvor man nyder et afslappende afbræk fra hverdagens travlhed og kobler helt af. Derfor kan du med god grund prøve at give dit sommerhus en hyggelig stemning og mere hjemlig stemning, som bemærkes så snart man træder ind ad døren. Læs fem tips, der gør dit sommerhus endnu hyggeligere her.

Tag naturen med indendørs

Naturen og de lange gåture i skoven eller på stranden er en central del af en sommerhustur for hele familien. Det er derfor en god ide at udnytte naturens smukke værker indendørs.

Du kan f.eks. finde en masse flotte sten eller muslingeskaller på stranden, som kan udstilles i vindueskarmen eller i en skål. I skoven kan du finde en træstub, som evt. kan bruges som stol. Det er med til at udtrykke den nordiske stil i hjemmet. Desuden er dette også et billigt alternativ til en hyggelig indretning.

Hyggehjørnet er et must

Vi elsker hygge, og derfor er det også obligatorisk at dit sommerhus har et hyggehjørne. Hyggehjørnet er det sted, hvor man læner sig tilbage og læser en god bog eller tager en lang lur. Det er utrolig let og hurtigt at skabe et hyggehjørne, hvor naturen kan nyde i fred og ro.

Find en god lænestol som kan stå ved vinduet i hjørnet af sommerhuset. Husk et varmt tæppe eller et blødt lammeskind. Lammeskindet er blevet en kæmpe trend, som flere begynder at indrette deres sommerhuse med, da dens naturlighed passer perfekt ind i den hyggelige og hjemlige stemning i huset.

Personlig og dekorativ indretning

Sommerhuset er ikke det sted, hvor vi tilbringer allermest tid om året. Derfor kan rummene oftest trænge til lidt mere personlighed og en mere dekorativ indretning, som vil skabe en mere indbydende stemning for dine gæster.

Der er mange ideer, der kan komme din personlige og dekorative indretning til livs. Du kan evt. opstille bøger, mønstrede puder og en masse lys rundt omkring i sommerhuset. Det vil få dig og dine gæster til at føle sig mere hjemme.

Det er også en god ide at bryde sommerhusets kliniske vægge. Den lyse indretning er utrolig flot, men hyggen kan også fremhæves ved at tilføje flot billedvæg med varme farver.

Varme er det hyggeligste samlingspunkt

Dit sommerhus kan også være hyggeligt selvom efteråret eller vinteren. En brændeovn eller en terrassevarmer er nogle gode investeringer, som kan være med til at skabe den ultimative hygge for din familie eller dine gæster.

Det er nogle lidt dyrere investeringer, men inden du lader dig skræmme, så kan det nævnes at skattefradraget er blevet forhøjet for privatsommerhusudlejning siden maj 2018. Det er altså en ekstra indtægt, der kan geninvesteres, så du kan øge lejeindtægt for dine sommerhusgæster. Overvejer du også privat sommerhusudlejning, så klik her.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *