Bedre-Bolig

4 konkrete tips til dine radiatorer og spar på varmeregningen

Home  >>  Tips & tricks  >>  4 konkrete tips til dine radiatorer og spar på varmeregningen

Efter en middelmådig sommer i Danmark kan vi desværre se frem til en kold vinter. Det er i denne periode, at brugen af radiatorer stiger markant i løbet af året, men der er heldigvis råd for bedre brug samt bedre økonomi.

En stor del af alle danskere har nemlig mulighed for en besparelse på deres varmeregning. Dette kan opnås ved brug af enkelte tips, der giver en kontant besparelse på varmeregningen.

Brug din radiator hensigtsmæssigt

Sørg for at holde et stabilt temperaturniveau i huset. Det nytter ikke at skrue helt op på radiatoren, da den ikke vil varme huset hurtigere op. Sæt den derfor på mellem 2-3. Det vil også være en fordel at benytte flere radiatorer, så varmen fordeles i hele rummet, og ikke er anhængig af en enkelt radiator, der skal varme hele huset op fra det fjerneste rum.

Skru ned, når det er nødvendigt

Det er altid godt at lufte ud engang i mellem, så man får frisk luft ind i værelserne. Det kan dog være særligt bekosteligt, hvis man ikke slukker for sine radiatorer under udluftning, da radiatorenes termostater vil opleve et markant temperaturskift og arbejde på højtryk. Nyere radiatorer har en funktion, så den ignorerer høje temperaturskift under korte perioder.

Sørg for fri luftstrømning

Termostaten kan også være flaskehalsen, hvis man har placeret et møbel eller andet objekt, der tildækker termostaten. Det vil i praksis betyde, at den opfatter “rummet” som værende varmt, og lukke for varmetilførslen. Det betyder, at man vil skrue op for radiatoren, men varmen kommer ikke ud til rummet.

Skru langsomt op

Det er blevet ganske normalt at slukke for sine radiatorer, når sommeren er ved at indtage Danmark. Problemet opstår i det øjeblik, at vinteren er ved at komme ind over os, og man panisk skruer op på fuld blus for at varme huset op, når det pludselig er blevet koldt, efter man er kommet hjem fra arbejde. Man kan derimod spare penge, hvis man skruer langsomt op for varmen, og holder et stigende varmeforløb, indtil vinteren er over Danmark. Herfra kan man langsomt trappe ned, når sommeren er på vej igen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *