Bedre-Bolig

4 tips til at holde flytteomkostningerne nede næste gang du skal skifte bolig

Home  >>  Boligen  >>  4 tips til at holde flytteomkostningerne nede næste gang du skal skifte bolig

Flytning rangerer i top tre over, hvad folk bliver mest stressede over i livet, kun overgået af død og skilsmisse. Det er selvfølgelig ikke fordi flytning nødvendigvis er en dårlig ting, men der er bare mange ting man skal have styr på, for at en flytning går så glat som muligt.

Samtidig kan det også være en meget omkostningsrig affære, hvilket kan stresse mange mennesker. Derfor får du her 4 gode tips til at komme nemmere igennem din flytning og til at spare penge undervejs i processen.

1.      Planlæg i god tid i forvejen

Når du skal flytte, er der mange ting, der skal være styr på. Du skal have styr på transporten til dine ting, det kan være, der skal bestilles flyttemænd, eller du skal ”invitere” dine venner til at hjælpe dig og alle dine ting skal være pakket inden flyttedagen oprinder.

Ligegyldigt hvad, så skal du sikre dig at du har en udførlig plan for alle dele af flytteprocessen, så du undgår uforudsete udgifter ved din flytning. F.eks. er det ofte 3-4 gange dyrere at bestille en flyttemand med en dags varsel fremfor, hvis du bestiller dem en måned i forvejen.

2.      Ryd op i gemmerne og smid ting ud

Hvornår læste du sidste gang i den bunke af gamle blade og magasiner, der ligger under sofabordet? Hvis du, som mange af os andre, ikke kan huske det, tjener de formentlig ikke andet formål end at samle støv. Det samme kan du overveje med alle dine andre ting, hvis du vil spare penge og tid ved din flytning.

Rigtig mange mennesker (inklusive mig selv), er rigtig dårlige til at smide ting ud. Men når du flytter, er det altså alletiders mulighed for at få tømt ud i dine ejendele, både i kælderrummet og i din bolig og det kan spare dig for penge og masser af tid og kræfter.

3.      Lad være at betale fuld pris for flyttekasser

Det virker måske åbenlyst, men der er mange penge at spare, hvis du undgår at betale for dine flyttekasser og det er overraskende nemt at skaffe flyttekasser på anden vis end at betale for dem i et byggemarked. Kontorer er ofte en guldmine for gamle papkasser. Du kan også spørge kollegaer og venner om de har nogle gamle kasser i overskud. Så gør du både dem en tjeneste, ved at skaffe dem af med deres rod, samtidig med at du holder flytteomkostningerne nede.

4.      Undgå flytte-højsæsonen – og undgå at blive snydt af bolighajer

Det er med god grund, at mange vælger at flytte om sommeren. Vejret betyder at du kan have lettere tøj på, du undgår at vælte rundt i sjap, sne og regn og det er nemmere at finde tid til det. Men, hvis du har en mere fleksibel kalender, er der rigtig mange penge at spare på flyttefirmaer, hvis du vælger at gøre det udenfor sommersæsonen.

Hvis du samtidig skal flytte til en større by, er der tit større kamp om lejlighederne om sommeren, blandt andet fordi mange studerende flytter hertil for at starte studie på denne tid af året. Det betyder også at der er mange snydere på boligmarkedet i disse byer. Hvis du vil undgå at blive snydt for penge i forbindelse med din flytning, er det også en rigtig god investering at konsultere med en boligadvokat, inden du skriver under på nogen som helst papirer i forbindelse med overtagelse af en ny bolig.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *