Bedre-Bolig

3 tips til at gøre dit hjem mere klimavenligt

Home  >>  Boligen  >>  3 tips til at gøre dit hjem mere klimavenligt

Klima er det, der er på de flestes læber i disse dage. Dette er det også af en meget vigtigt grund. Det er vigtigt, at vi begynder at tage klimatosserne alvorligt og indstiller os på at høre efter, når der bliver råbt op. Miljøet har brug for vores hjælp, så derfor burde vi gøre en ekstra indsats, for at være så klimavenlige som muligt. Der hvor vi alle kan være med til at gøre en indsats, er med små ting i hverdagen.

 

Affaldssortering

Der foregår allerede affaldssortering mange steder. Mange kommuner har indført det og derfor er affaldssystemet også ændret derefter flere steder. Der er altså skraldespande til ens hjem, hvor der er opdelinger, sådan så du med det samme kan sortere dit affald. Dog er det ikke alle, der har indført dette i deres hjem endnu og her kunne vi alle være med til at gøre en nem men betydningsfuld indsats. Det aflaster miljøet, når vores daglige affald bliver sorteret. Dette betyder nemlig, at mange af materialerne såsom plastik og metal kan genanvendes. Hvis det hele bliver blandet sammen, ryger det hele til afbrænding og dette belaster miljøet. Så jo mere affald der kan sorteres, jo mindre bliver der afbrændt og jo mere bliver der genanvendt. Så derfor er det super vigtigt for miljøet, at vi sorterer vores affald, sådan så vi kan være med til at lave store forskelle med små ændringer.

 

Grønt tag

En anden ting man kan undersøge, er muligheden for et mere miljøvenligt tag. Der findes forskellige løsninger. Det behøver ikke kun at være tage, men man kan også få grønne vægge. Det kan både være en masse planter, former for græs eller mos som bliver installeret på ens tag. Dette kan både være med til at gøre indeklimaet mere behageligt. Derudover er det også mere klimavenligt, da det grønne er med til at optage CO2’en og omdanne den til ilt. Hvis du overvejer at renovere dit tag og du står og mangler materialer eller tilbehør, kan du også undersøge profilmetal.dk. De har et bredt udvalg af materialer, så hvis du vil i gang med at renovere dit tag, kan du med fordel købe materialer her og så undersøge de grønne muligheder derefter.

 

Tag på genbrug

Når stuen skal have nye møbler, kan det være en god idé at tage på genbrugsjagt. Til loppemarkeder og i genbrugsbutikker kan man finde rigtig fine møbler. Udover at det er super godt for miljøet generelt at genbruge ting, kan du også være heldig at finde flotte møbler til en rigtig god pris. Specielt hvis du er til det mere retro og vintageagtige udtryk. Drop turene til Ikea og tag i stedet en ven eller veninde under armen og tag ud og kig efter genbrugsguld. Derudover kan man også finde hverdagsting til hjemmet lavet af bæredygtige materialer. Alt fra gardiner til tandbørsteholdere kan man skaffe i bæredygtige materialer.

Så hvis man gerne vil gøre noget godt for klimaet, så er der rig mulighed for at bidrage lidt for at gøre en stor forskel. Der skal ikke kæmpe store ændringer til, for at kunne være med til at gøre en forskel. Så husk nu; hvis ikke dig, så hvem? Og hvis ikke nu, så hvornår?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.