Bedre-Bolig

3 tips til at forny dit køkken på budget

Home  >>  Boligen  >>  3 tips til at forny dit køkken på budget

Trænger dit køkken også til en kærlig hånd? Men pengene rækker måske ikke til den store renovation? Her får du 3 gode tips til at forny dit køkken på budget.

Få inspiration

Inden du begynder på den helt store renovation, er det klogt, lige at undersøge, hvordan du kunne tænke dig det endelige resultat skal se ud. Find inspiration hos venner, i magasiner og på internettet. Når du har kigget på nok køkkener, har du forhåbentligt fået en fornemmelse af, hvad du gerne vil have, og hvad du ikke vil have. Det er bedst, hvis du vælger en ensartet stil, så køkkenet ikke føles for rodet. Du kan også få inspiration hos køkkenforhandlere eller Ikea, da de som reelt har udstillet køkkener visuelt til potentielle kunder.

 

At friske farven op

Man behøver ikke at gøre særlig meget, for at forny køkkenet. Køkkenbordet, væggene og skabene ser måske slidte og gamle ud, og trænger nok bare til lidt kærlighed. Her kan du med fordel, slibe, male og udskifte, til ingen penge. Det kræver noget arbejde, men ikke mange penge. På den måde, kan du forny dit køkken, uden at springe budgettet.

Spørg venner og familie om de vil hjælpe dig med noget af arbejdet, og tilbyd dem pizza og øl i bytte. De forstår sikkert godt, at pengene er små, og er nok mere tilbøjelige til at hjælpe dig, hvis du gør det til en hyggelig begivenhed, i stedet for en kedelig pligt.

Nye elementer

Hvis budgettet rækker til det, kan du måske få udskiftet nogle af dine køkkenelementer, og ikke dem alle. Hvis du har et meget gammelt komfur eller køleskab, kan en udskiftning gøre underværker. På Koekken24.dk har du mulighed for at købe billigt inventar til køkkenet, hvis det er det, der mangler.

Du kan også friske op med nye små ting til køkkenet. Du kan for eksempel skifte dit service ud, hvis det er blevet lidt kedeligt at kigge på. I genbrugsbutikker sælger de ofte, noget retro stel, i flere forskellige matchende dele. Få nye krukker til dine planter, i nogle friske farver, som kan løfte køkkenets energi. Få nogle nye planter, som kan give luft og liv. Lamper med god belysning, er et must i et køkken. Det er både praktisk, og dejligt.

Hvis du har skabe, kan du også pile dem ned, og sætte hylder op i stedet. På den måde, kan du skabe et mere åbent og lyst køkken. Det kommer selvfølgelig an på, hvilket udtryk du ønsker dit køkken skal have. Hvis du mere er til det minimalistiske udtryk, er det en god idé at gå udenom hylder, da det nemt kan give et rodet udtryk. Bare det at skifte vandhanen ud, kan gøre en væsentlig forskel. Find en unik vandhane på nettet, som kan være med til at gøre dit køkken mere personligt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *