Bedre-Bolig

3 tips til en forårsklar bolig

Home  >>  Boligen  >>  3 tips til en forårsklar bolig

Vi har taget hul på den sidste vintermåned og det er dermed tid til at gøre din bolig forårsklar. Alt efter hvilken bolig du har, er det forskelligt, hvad det kræver at gøre din bolig forårsklar. I denne artikel kan du læse 3 tips til, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil gøre din bolig klar til forårsmånederne.

Start med en forårsrengøring

Det første, som du skal gøre uanset hvilken bolig du har, er at lave en stor forårsrengøring. En forårsrengøring er en perfekt måde at byde foråret velkommen på, da du går hele din bolig igennem.

Når du laver en forårsrengøring er det vigtigt at komme ned i alle kroge og hjørner af din bolig, så din bolig kommer til at føles som ny. Når du har gjort rent i hele boligen er du klar til at gå i gang med de lidt større projekter i forbindelse med at gøre din bolig forårsklar.

 

Overvej nye vinduer og døre

Det første lidt større projekt til at gøre din bolig forårsklar, er at overveje om hvordan dine vinduer og døre har det. Vinduerne i boligen spiller en enormt stor rolle for hvor glade vi er for vores bolig. Det skyldes at vinduer er en stor del af boligen og det er der, der kommer sollys ind.

Det er derfor vigtigt at have vinduer der er i god stand, som kan holde din bolig pæn. Selvom det at skifte vinduer og døre lyder som et halvdyrt projekt, kan du sagtens finde materialer billige, hvis du fx kigger over nettet. Du kan fx finde vinduer i dansk kvalitet på danske-vinduer.dk.

Hvis du synes det er lidt tidligt at skifte dine vinduer, kan du i stedet vaske dem grundigt og evt. male dem, så de kommer til at se ud som nye.

 

Hold øje med taget og tagrenderne

Om vinteren bliver både taget og tagrenderne på boligen udsat for lidt mere end de resterende måneder. For at gøre din bolig forårsklar, er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på tagets og tagrendernes stand.

Det er først og fremmest vigtigt at tømme tagrenderne i løbet af efteråret og vinteren, da blade og andet skidt lander i tagrenden. Hvis tagrenderne bliver overfyldt, vil det overskydende vand ryge ud over facaden, som kan resultere i store skader på facaden, og derfor er det vigtigt at holde øje med din tagrender.

Samtidig er det vigtigt at holde taget i en god stand. Det er særligt vigtigt at holde taget rent fra mos og alger. Det skyldes at mos og alger kan lede vand ned i tagkonstruktionen, som kan give store skader på taget og tagkonstruktionen.

Taget og tagrenderne er derfor vigtigt at tjekke op på i slutningen af vinteren, så din bolig bliver klar til at gå foråret i møde.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *